Cursussen

Een paar jaar geleden kreeg ik de kans om cursussen te gaan geven en deze heb ik met beide handen aangegrepen. Tot nu toe heb ik daar geen spijt van gehad. Het is zo geweldig leuk om andere mensen iets te leren wat je zelf heel graag doet en ze dan ook een voor een enthousiast te zien worden.

Je kunt me mailen op jantine at urbanstylejantine dot nl als je wilt dat ik een cursus kom geven, dan kunnen we overleggen.

Sampler Quilt Basis Cursus

Sampler QuiltIn deze uitgebreide basiscursus maak je kennis met heel veel verschillende technieken. Op deze manier kun je ontdekken welke technieken je leuk vindt en waar je meer van wilt leren.

Wanneer? 8 dagdelen van 2,5 uur bij voldoende deelnemers; op aanvraag

Lesgeld?     € 200,00

Dresden Medaillon

Na de (Sampler Quilt) Basis Cursus gaan we natuurlijk verder! In deze cursus gaan we in 4 lessen    werken in inches, zelf blokken tekenen, kleinere blokken naaien met de hand en/of de naaimachine, borduren, diverse technieken leren voor appliceren, paper piecing en foundation piecing. Kortom, een heleboel nieuwe dingen doen.

Wanneer? 4 dagdelen van 2,5 uur bij voldoende deelnemers; op aanvraag

Lesgeld?     €105,00

 

 

Jubileum Sampler

JS TOP foto groot 1

In deze cursus werken we opnieuw in inches. Deze cursus is een vervolg op de Dresden Medallion. Opnieuw duiken we in verschillende technieken, zoals machinaal patchen, het naaien van ronde vormen, werken met Engels Paper Piecing, naaien op een ondergrond. Wederom een afwisselende cursus met een schitterende quilt als resultaat!

 Wanneer? 4 dagdelen van 2,5 uur bij voldoende deelnemers; op aanvraag

Lesgeld?     € 105,00

 

 

 

Machinaal Quilten

Machinaal Quilten 1

Bij deze workshop machinaal quilten gaan we bij het begin beginnen. We gaan een hele dag praten over: Hoe sandwichen, welke vulling, naalden en garens?
Hoe quilt u rechte lijnen, maar vooral, hoe moet nou dat “free motion quilten” waar iedereen het over heeft. We leren allerlei verschillende patronen om een quilt mee door te quilten of de achtergrond op te vullen.

Na een paar weken thuis oefenen is er een terugkom ochtend om vragen te kunnen stellen en om te leren de verschillende oefenblokken met de quilt-as-you-go manier aan elkaar te zetten.

En jazeker, dat kan op de meeste “gewone” naaimachines ook!

Wanneer? Een hele dag van 10.00 tot 15.00 uur en een terugkomochtend van 10.00 tot 12.30 uur.

Lesgeld?     € 70,00

 

Japanse Puzzel

japanse puzzel 1

Een strak design, ziet u hoe het in elkaar zit? De Japanse puzzel ziet er ingewikkeld uit. Of juist niet? Het heet niet voor niets puzzel, het is even puzzelen, maar als je het ritme eenmaal te pakken hebt, dan valt het ook wel weer mee en is het steeds hetzelfde doen. Zin om het ook te leren? Dit patroon wordt vaak gemaakt met Japanse stoffen, maar is ook heel geschikt voor andere stoffen!

De Japanse Puzzel naaien we op de naaimachine.

Wanneer? Een dagdeel op aanvraag bij voldoende deelnemers

Lesgeld? € 25,00

 

Patchen met de Easy Angle

Hebt u al eens driehoeken aan elkaar genaaid op de “snelle manier” waarbij u eerst vierkanten snijdt, een diagonale lijn tekent, hierlangs naait aan beide kanten en dan over de getekende lijn knippen, strijken en op maat snijden? Vond u dat ook zoveel werk en ingewikkeld?

Met de Easy Angle kunt u uw driehoeken gelijk in de juiste maat snijden en naaien. Daarmee is het ook mogelijk om driehoeken aan vierkantjes te zetten tot een grotere driehoek. Kijk maar eens goed naar de foto. Let op: De Easy Angle is in inches!

We gaan een dagdeel aan de slag met een ontwerp van Bonnie Hunter van Quiltville, namelijk de Orange Crush.

Wanneer? Een dagdeel op aanvraag bij voldoende deelnemers

Lesgeld? € 25,00

 

Spider web

SAM_3673

Spider web quilts zijn een leuke manier om resten stof te verwerken. Er kan gespeeld worden met het kleurgebruik, strookbreedte, één strook steeds in dezelfde kleur enz, om zo allerlei patronen tevoorschijn te roepen. Maar de basis is eigenlijk altijd hetzelfde en die willen we u graag meegeven.

Deze quilt is zowel met de naaimachine als met de hand te maken, maar de naaimachine heeft de voorkeur.

Wanneer? Een dagdeel 0p aanvraag bij voldoende deelnemers

Lesgeld? € 25,00